Telefonunuzun sarjının çabucak bitmesinden şikayetçimisiniz? Bu uygulamarı kullanmayı azaltarak ya da kaldırarak sarjınızın süresini uzatabilirsiniz.
Telefonunuzun sarjını hızla tüketen uygulamalar;
Facebook; Neredeyse her akıllı telefonda bulunan bu uygulama özellikle gelen son güncellemesi ile cihazlardaki sarj tüketimi dahada arttı. Hemen hemen 5 dakikada bir göz atılan uygulama sarjın hızla tükenmesinde büyük rol oynuyor ve Facebookta baktığımız resimler,videolar sarjımızın ve kotamızın hızla tükenmesine sebep oluyor.
Harita; Akıllı telefonlarda bulunan ve bilmediğimiz yerlere gitmemizde oldukça yardımcı olan harita uygulamarıda telefonlarda ciddi anlamda sarj tüketiyor GPS'i sürekli kullanan ve ilerledikçe önündeki yolları yükleyen uygulama ortalama olarak çalıştığı her 10 dakika için 10 MB'lık bir kota harcıyor.
Kamera; Sosyal ağların bu denli büyümesiyle birlikte herkes güzel bir profil resmi oluşturmak için neredeyse gittiği heryerde resim çekiliyor, resim ve video çekimide sarjın hızla tükenmesine sebep oluyor.
Hava Durumu; Arka planda çalışan bu özellik sürekli kendini güncellediğinden ve interneti kullandığından pekde şarj dostu sayılmaz.
Skype; Skype'da bataryanızın hızla tükenmesine sebep olan uygulamalardan birtanesi, Skype'tan cıkış yaptığınızda uygulamayı kapattığınıza emin olun arka planda çalışması halinde tam bir şarj canavarı.
Twitter; Twitter'ada Facebook gibi sürekli göz atıldığından sarjı hızla tüketiyor.
Instagram; Fotoğraf paylaşma amacıyla kullanılan bu sosyal ağ haliyle uygulamayı açtıktan sonra yüklenecek her fotoğraf sarjınızıda yiyecek.
WhatsApp; İnternet kotasını hiçbir şekilde etkilemeyen bu uygulama sürekli açık kalıp arka planda çalıştığı için uzun süre kullanımlarda pekde şarj dostu sayılmaz.
Tangoo; Tangoo yayınladığı son güncelleme ile hızla sarj tüketmeye başlayan uygulama konum servislerinide sürekli kullandığından sarjınızı hızla tüketebiliyor.
Mobil Oyunlar; Mobil oyunlarda telefonlarda şarjı olumsuz etkileyen etkenlerden sadece biri
Hiç yorum yok :