» » » İki kişiden biri akıllı telefon sahibi olacak.

2014 ve 2015 yıllarında akıllı telefon ve tabletler ve gelişmiş teknoloji ürünü akıllı televizyonlar tüketici elektroniği pazarının büyümesinde motor işlev görecek.
Dünyaca ünlü pazar araştırma şirketi GfK’nın tüketici elektroniği sektörü üzerine hazırladığı rapora göre, 2014 yılında 2 milyar Euro’luk internet erişimli cihaz satışı olacak ve bu rakamın 1.2 milyar Euro’luk kısmını da sadece akıllı telefon satışları oluşturacak.
“İnternet mi yaşam biçimlerimizi değiştiriyor, yoksa değişen hayatın ihtiyaçları mı interneti değiştiriyor” sorusuna yanıtlar arayan GfK raporunda mobil internetin gelişmesiyle birlikte günlük hayatta kullanılan birçok ürünün birbiriyle konuşur hale geleceği belirtildi. Raporda akıllı telefonların en önemli iletişim aracı olma özelliğinin devam edeceğine vurgu yapılırken,mevcut durumda düz ekran TV’lerin yüzde 36’sının internet erişim özelliğine sahip bulunduğu, yakın bir gelecekte akıllı telefonlar,tablet PC’ler,TV’ler, buzdolapları,çamaşır,bulaşık makineleri,kahve makinaları ve banyo sistemlerinin birbiriyle internet aracılığıyla konuşacağı belirtildi.
797 MİLYAR EURO’LUK DİJİTAL DÜNYA
Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olarak kabul edilen IFA’nın Antalya’da gerçekleşen global basın toplantısında açıklanan verilere göre, tüm dijital ürünlerin oluşturduğu dünya pazarı 2014 yılında 797 milyar Euro’luk bir büyüklüğe ulaşacak.
İki kişiden biri akıllı telefon sahibi olacak.

Gfk verilerine göre dünyada yaşayan 7.2 milyar kişinin beşte biri facebook kullanıcısı durumunda ve Facebook kullanıcılarının yüzde 80’i de mobil internet araçlarına sahip bulunuyor. GfK araştırmasının ortaya çıkardığı bir diğer önemli sonuç da You Tube ağırlıklı olarak video izlenme oranlarıyla ilgili. Araştırma verilerine göre dünyada her dakikada 65 saatlik video yükleniyor,her gün 4 milyar 250 milyon adet videoya bakılıyor ve ağırlığı çocuk ve gençler olmak üzere kişiler her ay 3 milyar 240 milyon saat video izlemekle geçiriyor.
PAZARIN DİNAMOSU ORTADOĞU,AFRİKA VE LATİN AMERİKA OLACAK
GfK’nın tüketici elektroniği sektöründen sorumlu Genel Direktörü Jurgen Boyny elektronik ürünler pazarıyla ilgili olarak toplantıda şu değerlendirmeyi yaptı: “ 2013 yılındaki durgunluğun ardından 2014 yılı büyüme trendine yeniden dönüş yılı olacak. Bu yıl toplam pazarda yüzde 1 ve üzeri, 2015 yılında da yüzde 5’in üzerinde bir büyüme bekliyoruz.Dünya ekonomisindeki iyileşmenin yanısıra özellikle TV ve PC pazarındaki satışların artması tüketici elektroniği pazarındaki büyüme trendini destekliyor”dedi. Jurgen Boyny bu artışın özellikle Ortadoğu,Afrika ve Güney Amerika pazarlarından kaynaklanacağını, gelişen ekonomiler ve Avrupa’nın büyümeye katkısının çok az olacağını, Kuzey Amerika ve Asya bölgesinin gelişmiş ekonomilerinin ise düşüş trendi yaşayacaklarını söyledi.
MESSE BERLİN IFA’YI DAHA BÜYÜK YENİ YERİNE TAŞIYOR
IFA’nın düzenleyicisi Messe Berlin’in CEO’su Dr. Christian Göke ise yaptığı konuşmada, 5-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Fuarın bu yıl CityCube Berlin olarak yeni yerinde hizmet vereceğini belirterek “ IFA satışların en yüksek düzeye çıktığı Noel ve yılbaşı sezonuna hazırlık açısından en önemli platformdur.Yeni inşa edilen fuar merkezi ile çok sayıda yeni ürünün yanı sıra birçok yeni ürün de sergiye çıkmış olacak” dedi. Christian Göke “ Biz sadece 6 bin metrekare yeni alan kazanmanın yanı sıra katılımcıların ektsra taleplerini karşılama açısından da yeni fırsatlar yaratacağız.Bu yıl düzenleyeceğimiz IFA Summit ile sektörün önde gelen temsilcileri ile teknoloji ve içerik sağlayan kuruluşlarının üst düzey yöneticilerini buluşturacağız.Bu zirve hem dijital teknolojinin geleceğine yönelik trendler için ileri bir tartışma zemini oluştururken, yeni trendler ve fikirleri de cesaretlendirecek bir platform olacak”diye konuştu. Bu yıl IFA’nın açılış ana konuşmacısı Samsung CEO’su Boo-Keun Yoon olacak.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder