Teknoloji devi ve dünyanın en değerli şirketi olan Apple'ın, dördüncü çeyrekte beklenenden düşük gelen karı, şirketin geleceğiyle ilgili kafalarda soru işareti yarattı.
Apple'ın dün açıkladığı sonuçlara göre şirketin gelirleri yüzde 27 karı ise yüzde 24 artış gösterdi. Ancak, artışlar beklenenin altında bulunurken, iPad satışlarının da tahmin edilenin altında kaldığı görüldü.
CNBC'ye konuşan Saxo Bank analisti Peter Bo Kiaer konuyla ilgili değerlendirmesinde, "Steve Jobs'un artık olmayışının gerçek sonuçlarını görmeye başlıyoruz. O gerçek anlamda bir vizyon sahibi bir insandı ve Apple ile ne yapmak istediğini tam anlamıyla biliyordu" dedi.
Kiaer, artık Apple'daki yönetimin de diğer şirketlerdeki gibi sıradan bir yapıya bürünmesinden endişe ettiğini açıkladı.

HARİTA UYGULAMASI MİLAT OLDU

Kiaer, Apple tarafından sunulan son harita uygulamasının da yeni yönetimin Apple'ın eski yönetimiyle aynı yörüngede olmadığını ve Microsoft'a daha çok benzeyeceğini gösterdiğini söyledi.

Apple, 19 Eylül'de yeni işletim sistemi iOS'un bir eklentisi olarak yeni bir harita uygulaması tanıttı. Ancak, bu uygulama haritaların doğru olmadığı gerekçesiyle kullanıcılar tarafından yoğun şekilde eleştirildi. Bunun yanı sıra teknoloji uzmanları, şirketin 2 Kasım'da satışa çıkaracağı iPad Mini'yi de beklenenden daha pahalı satış etiketine sahip olduğu için eleştiri bombardımanına tuttu.

YENİ PARÇA ESKİ FİYATIN SONU KÖTÜ

Kiaer, ayrıca tüketici elektroniği pazarında korkunç bir rekabet olduğunu ve Apple'ın yeni özellikler sunarken kullandığı yeni ekipmanlarla karlılığını aynı seviyede tutamayacağı uyarısında bulundu. Kiaer, "Ürün fiyatları düşerken daha iyi parça ve eklentilerin kullanılmasının ne hissettirdiğini Nokia'ya sorabilirsiniz" ifadesini kullandı.

Credit Suisse'in kıdemli analistlerinden Bop Parker da teknoloji sektörünün son bir yıldaki ardı arkası kesilmeyen yeni ürün ve yazılımlardan sonra bir doygunluk noktasına ulaştığına dikkat çekti.

Kaynak: veTeknoloji

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder