Dirt serisi ilk çıktığında muazzam çeşitliliğiyle hepimizi büyülemişti, bir de EGO motorunun görselliği tuz biber olmuştu. Codemasters seriyi her oyunda geliştiriyor dedim ama söz konusu Dirt 2 olduğunda bu sözümü yemek zorunda kalıyorum zira Dirt gibi muhteşem bir oyundan sonra hem azalan pist seçenekleri hem de yarış türüyle Dirt 2 fazlasıyla yavan kalmıştı. Şimdi ise sırada DiRT 3 var, seri eski çeşitliliğine kavuşuyor diyebilirim kısacası.
Yarış türlerine pek çeşit gelmese bile Finlandiya ve Norveç rally'leri oyuna harika bir sos olmuş, CMR 3'te bile olan karlı etaplar neden önceki Dirt oyunlarında yoktu kafam almasa da belli ki Codemasters farkına vararak bu yanlıştan geri dönmeyi başarmış. Zaten ne demişler; "Hatanın neresinden dönsen kardır", sonunda doğru yolu bulan ekibi kutlamak boynumuzun borcu. Benim gibi yarış tutkununun eline DiRT 3'ü verirseniz ne olur peki? Ya direksiyonu kırarım ya gamepad'i bozarım, neyseki bu sefer masraf çıkarmadık başımıza :)

Be Colin Mcrae!

Oyunu açtığımızda artık Codemasters oyunlarının klasiği olan yarışçı yaratma ekranı açılıyor, Dirt 2 ve F1 2010'daki sistemin birebir aynısı mevcut yine. İsmimizi cismimizi belirliyoruz ondan sonra yarışa atılıyoruz derken o da nesi!? Ana menü değişmiş! Kimileri beğenmese de benim bayıldığım eski menü tasarımı kaldırılmış. Halbuki karavanamızdan dışarı çıkıp o yarış öncesi ortamının havasını koklamak ne güzeldi değil mi sevgili yarışseverler? Keza F1'de de padok çok güzel yansıtılmıştı. N'apalım artık böyle idare edeceğiz... Menüde Dirt Tour, Single Player, My Dirt, Multiplayer seçenekleri dikkat çeken noktalar oluyor hemen. Dirt Tour oyunumuzun hikaye modunu içeriyor diyebilirim (gerçi hikaye yok ama), 4 ana sezondan oluşan yarışlara katılıyoruz ve kendimizi kanıtlamaya çalışıyor. Bu 4 ana sezon ise içersinde 4 ayrı mini sezona ayrılıyor, bu mini sezonlarda farklı sayılarda yarışlar oluyor (yaklaşık 5 tane hepsinde) ve her mini sezonun sonunda kendimizi kanıtlamamızı istiyor oyun. Bu kanıtlama işi ise yaptığımız 1'e 1 seyirci etapları şeklinde oluyor, biraz dikkat ettikten sonra çok kolay geçeceğiniz yarışlar olduğundan detayına girmiyorum.



Dirt3 resmi internet sayfasına gözatabilirsiniz.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder