Kişisel bilgisayar (PC) satışı yapan firmalar listesinde 6 yıldır en üstte olan ABD’li Hewlett Packard(HP), bu unvanını az bir fakla Çinli Lenovo’ya kaptırdı.Piyasa araştırma faaliyetlerinde bulunan Gartner’a göre Lenovo’nun pazar payı üçüncü çeyrekte yaptığı 13.8 milyon ürünlük sevkıyat sonucunda yüzde 15.7 olurken, HP’nin pazar payı ise yüzde 15.5’ta kaldı.
Lenovo’nun, yedi yıl önce International Business Machines (IBM)’in PC birimini satın alması sektördeki rekabeti canlandırmıştı.
Ancak, tüketicilerin son yıllarda iPad gibi mobil cihazlara yönelmesi nedeniyle bilgisayar satışları düşmeye başladı. Dünya çağında PC satışları geçen seneye göre yüzde 8.6 düşerek 87.5 milyon adede geriledi. Öte yandan sektörde faaliyet gösteren firmalar, Microsoft’un bu ay piyasaya süreceği windows 8’in PC satışlarını arttırmasını bekliyor.
PC sektörü pazar payı sıralamasında HP’den sonra DELL yüzde 10.5 ile üçüncü, Acer yüzde 9.9 ile dördüncü ve Asustek Computer yüzde 7.3’lük pazar payı ile beşinci sırada.

Türkiye’de pazarı daraldı

International Data Corporation’nın (IDC), analizine göre ise Türkiye’deki masaüstü/dizüstü bilgisayarları ve toplam pazarda satışlarda yüzde 14.2’lik bir gerileme söz konusu. Masaüstü bilgisayarlardaki gerileme yüzde 12.3 seviyesinde olurken, dizüstü bilgisayar satışlarında yüzde 15.2’lik bir düşüş bulunuyor.

Kaynak: Hurriyet Teknoloji

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder